Yleisurheilun nuorten SM-kisat

20.8.2022

12.-14.8.2022 kisattiin yleisurheilun Suomen mestaruuksista 14 ja 15 -vuotiaiden sekä 16 ja 17 -vuotiaiden sarjoissa. Tänä vuonna Pyrkijöillä ei ollut osallistujia nuoremmissa, mutta vanhempien kisaan Lempäälässä osallistuttiin neljän urheilijan voimin. 16-vuotiaiden moukarissa Akseli Kinnunen otti viidennen sijan ja 17-vuotiaiden moukarissa Aaro Turkia tuli kauden parhaalla tuloksellaan seitsemänneksi. M17 3000 metrin juoksussa Niilo Kotiranta oli hyvässä vauhdissa kahteen tuhanteen metriin saakka, mutta viimeisille kierroksille jäi vielä parannettavaa. M17 800 metrin juoksussa Valtteri Kinnunen lähti ennakkoluulottomasti tavoittelemaan ennätysaikaansa, ja johtikin kisaa viimeiseen kaarteeseen saakka. Loppusuoralla maitohapot vaikeuttivat Valtterin menoa ja hän sijoittui lopulta viidenneksi.

On hienoa, että pieni seuramme saa SM-tasolla tällaista näkyvyyttä. Kolme finaalisijoitusta yhteensä neljässä lajissa on erinomainen suoritus! Kahdella urheilijallamme SM-kisojen viides sija tuli päälajinsa jalkapallon ohessa, joten monilajisuus on voimavara💪